• Gi robotene syn med vision-teknologi

  Roboter trenger sensorer for å forholde seg til verden utenfor. Akkurat som du og jeg har sanser, har vi laget sanser til robotene. Vision (eller maskinsyn/maskinvisjon) er fellesbetegnelsen på mange teknologier og metoder for å bruke roboter til automatisk inspeksjon, prosesskontroll, for å finne koordinater eller ganske enkelt for å la en robot finne veien.

  Machine 1776925

Hva kan vision brukes til?

Du kan bruke maskinvisjon til veldig mye. Fra enkle oppgaver som å telle antall varer på et samlebåd, til mer kompliserte oppgaver som å kjenne igjen defekter på produktet, eller inspisere en sammensetning av deler.

Amatec Automasjon er Omron Solution Partner, og forhandler Omron sitt FHV7-system, et høypresisjons smartkamera som er ledende i markedet på presisjon og hastighet.

Andre produkter som bruker visjon, er for eksempel Omron sine kollaborative og selvkjørende roboter.

 1. Vision
  Vision
  Inspeksjon

  Vision brukes typisk til å inspisere varer på et samlebånd. Hardware og software er optimalisert for å kunne prosessere bilder i høy hastighet, slik at samlebåndet ikke skal måtte slakke ned. Typiske arbeidsoppgaver kan være:

  • Godkjenne form, farge eller mønster
  • Telle antall
  • Scanne QR-kode
  • Plukke ut defekter
 2. Fiberfestecelle 4
  Fiberfestecelle 4
  Finne koordinater

  Vision brukes gjerne til å lage et 2d-kart over produktet som er under bearbeiding, slik at andre verktøy igjen kan vite nøyaktig hvor de skal jobbe. I dette eksemplet tar vision-kameraet et bilde for hvert sting, slik at symaskinen kan justere posisjonen til nåla.

  3d-kameraer gir mulighet for å plukke og plassere varer uavhengig av hvilken vei eller rotasjon de kommer ut på samlebåndet.

 3. KUKA Flex Pal
  KUKA Flex Pal
  Pakking og palletering

  Pakkeprosesser kan være fysisk krevende arbeid. Vision gir roboten evnen til å se forskjellige varer og plassere de på den plassmessig mest hensiktsmessige måten.

Relaterte sider

Frigi tid med selvgående roboter
Frigi tid med selvgående roboter

Selvkjørende roboter frigir tid slik at de ansatte kan konsentrere seg om oppaver som krever mer kompliserte menneskelige ferdigheter

Les mer →
Kollaborative roboter hjelper mennesker
Kollaborative roboter hjelper mennesker

Omron Collaborative Robots jobber sammen med deg - sikkert og nøyaktig - eller alene bak sikkerhetssløyfe.

Les mer →
Kvalitetskontroll og inspeksjon
Kvalitetskontroll og inspeksjon

Klar for kvalitetsinspeksjon? Robotiserte øyne fra Omron kan identifisere objekter, feil og mangler på 12 millisekund.

Les mer →