Musklene i maskinen

Når du skal velge servomotor, er det viktig å tenke på hvilken jobb motoren skal gjøre. Det finnes et stort utvalg motorer. Enkelt forklart kan du si at noen er optimalisert for styrke og andre for hastighet. De mest avanserte motorene lar deg modifisere en rekke parametere, slik at samme motoren kan brukes i flere scenarier.

En servomotor er i bunn og grunn en elektrisk motor. Men den har noen ekstra deler som gjør at du kan kontrollere nøyaktig hvor mange omdreiinger den skal ta, hvilken vei rotasjonen skal gå, eller hvor mange grader motoren skal rotere. I praksis har du fingerspisskontroll på bevegelsen som motoren foretar.

Servoen kobles på en servokontroller som gir strøm til motoren og får posisjonsdata tilbake. Servokontrolleren kan igjen styres fra en PLS.

Vi bruker servosystemene fra Omron. De er pålitelige, dekker et bredt område, og er etter vår mening det beste systemet på markedet.

Erik Rørhuus-Øie

Teamleder, Sr. Automasjonsingeniør
+47 922 02 633
erik@amatec.no

Relaterte sider

PLS: Hjertet i maskinen
PLS: Hjertet i maskinen

PLS, eller Programmerbar Logisk Styring, er optimalisert for å behandle data raskt, men også for å være omprogrammerbar.

Les mer →
Servosystemer
Servosystemer

Vi er forhandler for Omron sine servosystemer. Les mer om variantene og fordelene.

Les mer →