Funksjonell prototyping & 3d-printing

3d-printing Prototyping

Funksjonell prototyping & 3d-printing

Å maskinere eller støpe deler til en 3d-modell kan være både tidkrevende og kostbart. Med 3d-printing, kan du enkelt skalere ned prototypen og raskt og billig skrive den ut for så å teste funksjonaliteten, eller du kan raskt og billig skrive ut deler som går rett i produksjon.

Vi kan lage relativt billige prototyper, små modeller eller ferdige produksjonsdeler uten at du trenger å lage støpeformer. Når delene er laget er det lett å endre eller gjøre interative endringer og optimaliseringer.

Konsepter

Funksjonell prototyping

Vi hjelper deg med design, utskrift eller maskinering av deler som kan brukes i en prototype for å teste tiltenkt funksjon, styrke og egenskaper for øvrig.

Rådgiving

Alle kan kjøpe seg en 3d-printer, men kunnskap for å kunne bruke den krever erfaring. Vi gir råd om koding, materialvalg, hvordan bygge opp en print.

Funksjonelle deler

3D-printing gjør det mulig å skrive ut deler som ikke går an å støpe. Du kan bruke plast der det trengs og hulrom der du ikke trenger det, noe som samtidig gir lav vekt og høy styrke. Delene er robuste og sterke og kan settes rett i produksjon.

Prosess

Du kan komme med alt fra en enkel skisse eller tanker om et konsept, til ferdige CAD-filer. Vi tar utgangspunkt i hvor du er i prosessen.

 1. Skisse 2
  Skisse 2
  1. Konsept eller skisse

  Du har en problemstilling - noe som må løses. Du trenger en maskindel med visse egenskaper, til bruk i visse miljøer. Kanskje du har noen basismål.

 2. Arbeid i Solid Edge
  Arbeid i Solid Edge
  2. CAD

  Basert på skissene, designer vi i samarbeid med deg en ferdig del med korrekte mål. Denne utvikles til å skulle fungere som en selvstendig 3D-modell.

 3. Filamenttyper
  Filamenttyper
  3. Materialvalg

  Hva skal denne delen gjøre? Hvilket miljø skal den stå i? Hvor mye skal den tåle? Er det viktig med styrke? Eller er det viktigere med fleksibilitet? Vil delen bli påvirket av sola? Kjemikalier? Funktighet? Fett?

  Alle disse spørsmålene er med på å avgjøre hvilket materiale vi velger å produsere delen av.

 4. Slicing i Ultimaker
  Slicing i Ultimaker
  4. Slicing/koding

  Finne riktig balanse mellom forskjellige parameter som oppløsning, intern struktur ift. styrke og valg av materiale.

  Hvor mye plast trener du å bruke for å at modellen blir kraftig nok?

  Oppløsning: Hvor nøyaktig må delen være og hvor fin skal finishen være? Jo finere, jo mer tid går med.

 5. 3d printer som skriver
  3d printer som skriver
  5. Printing

  Vi laster over tegningen til 3D-printeren. Vi vet nøyaktig hvor lang tid det tar å printe. Maskinen gjør jobben 24/7. Vi setter gjerne printeren på når vi går fra jobben og kommer tilbake til ferdig del dagen etterpå.

 6. 3d printet del satt inn i produksjon 3
  3d printet del satt inn i produksjon 3
  6. Produksjon

  Den ferdige delen kan settes rett inn i produksjon eller brukes i en prototype.

  Dersom du ser behov for endringer eller justeringer, går vi opp til punkt 2. Cad, og kjører en ny interasjon.

Relaterte sider

90% kostnadsreduksjon med 3d-printing
90% kostnadsreduksjon med 3d-printing

3d-printing er en enormt disruptiv teknologi. 3d-printede deler har stor styrke, kan framstilles raskt, har høy grad av nøyaktighet og kan settes direkte inn i produksjon.

Les mer →