Magnus surfer på selvgående roboter

Magnus surfer på selvgående roboter

Magnus arvet interessen for elektronikk fra faren sin. Han fikk tidlig bygge sin egen PC og fikk etterhvert stor interesse for datamaskiner og elektronikk.

Hos oss i Amatec har han vært gjennom alt fra bygging av robotlinjer med selvgående autonomer roboter, til bygging av styreskap og grønn revolusjon av måten brøytestikker håndteres på.

Magnus Mortensen
Magnus Mortensen

Lærling Automasjon
+47 94 12 83 73
magnus@amatec.no

Tidlig interesse

Han bestemte seg tidlig for å gå elektrofag, heller enn å gå studiespesialisering. Han husker spesielt godt aha-opplevelsen han fikk da han bygde sin første motorstyring. Etter det har interessen for elektronikk og automatisering bare økt.

I løpet av årene på videregående ble Magnus utplassert på en rekke bedrifter; Sykkylven Energi, Sanddal Elektro og Tafjord Kraftvarme. Vi i Amatec var så heldig ha ham hos oss i flere perioder. Magnus gjorde et godt inntrykk, og etter hvert leide vi han inn på kveldene for å hjelpe å ta unna byggingen av styreskap.

Lærling hos Amatec

I april 2020, midt i pandemien, fikk han en telefon fra Amatec: «Ta med deg penn og kom». Fra den 22 juni 2020 har han fått jobbe med en rekke forskjellige prosjekter, fra bygging av maskiner for oppdrettsindustrien, automatisk taukuttemaskin, selvgående roboter, og revolusjonerende, miljøvennlig robot for automatisk utsetting av brøytestikker.

Meget godt bestått

Tidlig i 2022 tok han fagbrev ved å bygge AmaSpleis, verdens kraftigste automatiserte sømrobot. Han bestod med karakteren «Bestått meget godt».

Sommeren 2022 begynner han på studieforberedende sommerkurs ved NTNU Ålesund for så å studere «Automatisering og intelligente systemer» (også kjent som «Automasjonsingeniør»).

Vi har satt stor pris på å ha Magnus hos oss. Han har alltid et smil på lur og tar alle utfordringer med godt humør og pågangsvilje. Vi ønsker han lykke til med studiene og holder en dør åpen om han ønsker å komme tilbake.

Noen av prosjektene Magnus jobbet med

AMASPLEIS AM902
AMASPLEIS AM902

Verdens kraftigste CNC-styrte sømautomat, AMASPLEIS AM902-H/L kan sy ekstremt kraftige materialer med tykk sytråd (opp til 5/3).

Les mer →
Amatec leverer Industri 4.0 lab til NTNU Ålesund
Amatec leverer Industri 4.0 lab til NTNU Ålesund

NTNU Ålesund har fått en spennende Industri 4.0 Lab som skal brukes til forskning, undervisning og utvikling.

Les mer →
Automatisk brøytestikkemaskin klar for demonstrasjon
Automatisk brøytestikkemaskin klar for demonstrasjon

Maskinen reduserer svinn med 20%, noe som tilsvarer 900 tonn plast i året i Norge.

Les mer →