• Selvkjørende roboter med en "ledig hånd"

  AIV er en Autonomous Intelligent Vehicle. Dette er fraktroboter som orienterer seg ved hjelp av et kort. De vet hvor de er og hvor de skal. De krasjer ikke, og blir ikke stående i limbo hvis to roboter møtes rundt et hjørne. Men visste du at de kan bygges på? Du kan sette på et transportbånd, en spesialtbygget lastebærer eller hva med en cobot-arm?

  Amatec Omron AIV 4

Begynnelsen på en spennende historie

Dette er en historie om en kunde som har store visjoner om å automatisere industriell produksjon ved hjelp av industrielle roboter, selvkjørende roboter og roboter som jobber side om side med mennesker.

Historien er langt fra ferdig. Men vi er klar til å levere tre AIV-er med toppmontert tilbehør. Her kommer en liten smakebit:

 1. Harde pakker fra Omron klar til utpakking
  Harde pakker fra Omron klar til utpakking
  Harde pakker

  Historien begynner en varm høstdag i 2019. Vi har nettopp mottatt en rekke store, harde pakker fra Omron. Inni pakkene er det roboter, coboter og vision-utstyr. Denne bestillingen vil utfordre oss på mange måter, og teamet vårt gleder seg til å ta fatt på utfordringene.

  Visste du at vi har en Vision Lab, og at vi låner ut AIV-er for testing? Ta kontakt, så hjelper vi deg i gang.

 2. Tre AIV er klar til levering 11
  Tre AIV er klar til levering 11
  Standard AIV med spesialtilpasset topp

  Du kan utstyre en AIV med hva du ønsker. I dette tilfellet, for denne kunden, har vi laget to AIV-er med transportbånd og én med Omron sin nye Cobot.

 3. Amatec Omron AIV 3
  Amatec Omron AIV 3
  Hent og lever hvor du vil

  Med transportbånd på toppen kan AIV-en kjøre til et stasjonært transportbånd og plukke med seg varer. Du er ikke fastlåst i et mønster, men du kan bevege deg mellom forskjellige maskiner på forskjellige måter - og det er enkelt å programmere om kjørerutene.

  Fleet Management har kontroll på AIV-en sin posisjon, og sørger for optimalisere utnyttelsen av robotene for å unngå kollisjoner, kø, dødtid og tomme batterier.

 4. RS3003 Omron TM 33
  RS3003 Omron TM 33
  "Ledig hånd" på hjul

  Vi har montert en Cobot fra Omron på toppen av denne AIV-en. Tanken er at roboten skal kjøre rundt på forskjellige arbeidsstasjoner og utføre oppgaver der den trengs.

  På grunn av vision-systemet til Coboten, trenger verken robotarmen eller AIV-en å stå på samme plass hver gang. Coboten orienterer seg ganske enkelt ut fra et posisjoneringsmerke.

Relaterte sider

Kollaborative roboter hjelper mennesker
Kollaborative roboter hjelper mennesker

Omron Collaborative Robots jobber sammen med deg - sikkert og nøyaktig - eller alene bak sikkerhetssløyfe.

Les mer →
Selvkjørende roboter frigir tid
Selvkjørende roboter frigir tid

Selvkjørende, intelligente fraktroboter som selv finner veien og ikke krasjer med utstyr, andre roboter eller ansatte

Les mer →