• Workshop med Omron Collaborative Robots

    Torsdag 07.03.19 hadde vi gleden av å holde en workshop med Omron sine kollaborative roboter. Deltakerne fikk se hvordan du kan samhandle med roboten uten å være redd for å få en "rett venstre", samtidig som roboten også kan jobbe selvstendig og raskt bak et sikkerhetsgjerde.

    RS3003 Omron TM 33

Samarbeider med mennesker

Roboter har for lengst gjort sitt inntog i industrien. De er ekstremt flinke til å gjøre repeterende oppgaver raskt. Men fram til nå har de måttet være bak et sikkerhetsgjerde for å kunne jobbe uten å skade mennesker. Med Omron Collaborative Robots endrer dette seg.

Cobotene kommer med vision som standardutstyr.

Programmer enkelt uten PC

Du trenger ingen programmerer for å fortelle en cobot hva den skal gjøre. Ved hjelp av knapper på hodet til roboten leder du den dit den skal bevege seg. Bevegelsene og handlingene blir lagret som kommendoer som du senere kan endre på dersom du ønsker det.

Hodet til roboten har en knapp du kan trykke inn for å flytte roboten akkurat dit du vil ha den. Når den er i posisjon trykker du på en knapp for å lagre posisjonen før du flytter roboten videre. Slik blir de forskjellige stegene lagret i programmet - som så kan modifiseres i etterkant for finjustering.

Relaterte sider

Kollaborative roboter
Kollaborative roboter

Kollaborative roboter jobber side om side med deg uten å skade deg

Les mer →